MASSIVA TRÄGOLV

GOLV I MASSIVT TRÄ

Ett massivt trägolv består genomgående av samma träslag. Det är ett naturmaterial och påverkas av den relativa fuktigheten i luften, d.v.s. det krymper och sväller beroende av om det är torrt eller fuktigt.

Hårdheten varierar mellan träslag, men också inom samma träslag, beroende på hur trädet har växt och om det är ytved eller kärnved. De flesta träslag ändrar färgnyans efter inläggning, då de utsätts för solljus.

Massiva trägolv kan renoveras i hög utsträckning.

Det som sätter gränsen för antalet renoveringar är tjockleken mellan ytan och not/spår. I annat fall kan golvet renoveras så länge det finns en godtagbar tjocklek kvar.

Format och varianter

Begreppet massiva trägolv innefattar flera olika typer som exempelvis kortstavsparkett, brädor av barr- och lövträ, mosaikparkett, stjärnparkett mm.
Massiva trägolv levereras antingen behandlade från fabrik, eller obehandlade som då slipas och behandlas på plats. Specialbehandlingar av ytskikt såsom lasering, infärgning, stålborstning och liknande kan förekomma.

Fabriksytbehandlingar

Nedanstående typer av färdiga behandlingar från fabrik är vanliga:

Lackade

Bräderna lackas med UV-härdade polyuretan/akrylatbaserad lack.
Vid härdning med UV-ljus fås en hård yta som är kemikaliebeständig. Lacken gör att golvet blir slitstarkt samtidigt som det behåller träets utseende. Finns i matt, sidenmatt och blankt utförande.

Naturoljade/djupoljade:

Ytbehandlingen är fri från lösningsmedel och består till största delen av förnyelsebara råvaror. Naturoljan ger ett naturligt utseende. Kräver periodiskt underhåll för att behålla sin lyster. Finns i matt utförande.

Golv4U AB, Skellefteå

Industrivägen 30,
931 44 Skellefteå

Tfn: 0910-77 53 05

E-post: info@golv4u.se

E-post: anders@golv4u.se

golv4u-logo2.png

Golvläggning i Skellefteå

Linoleumgolv
Laminatgolv
Massiva trägolv
Textilgolv
Gummigolv
Plastgolv PVC
Kakel & Klinker
© 2023 Golv 4U. Alla Rättigheter Reserverade.